nl

Regio

De regio Provence-Alpes-Côte d'Azur ligt in het zuidoosten van Frankrijk en is gekend voor zijn uiterst zacht klimaat. De hoofdstad van deze regio is Marseille.

De regio Provence is een geliefde streek met een rijk verleden. Als God bestaat, dan woont hij ongetwijfeld hier. Het lijkt wel alsof je je in de Provence als bijna vanzelf een gelukkig mens voelt...

Bergen, vlaktes met lavendelvelden en wijngaarden, prachtige steden en gezellige dorpjes zijn de ingrediënten van dit zonnige Provençaalse land.

In het zuidwesten van het departement Alpes-de-Haute-Provence ligt dit kleine dorpje met toch wel een heel vreemde naam, de thuishaven van L'épi bleu.

Vandaag de dag zijn er nog steeds een aantal uiteenlopende theorieën waar de naam precies vandaan komt. Maar laat dat geen hindernis zijn: de rosé wijn en de tapenade van olijven smaken hier even goed en naar het schijnt beter...!

L'épi bleu ligt aan de rand van het dorp op een rustige locatie en toch voldoende dicht bij de bakker en de kruidenier.

L'épi bleu ligt ten midden van veel groen... Het Parc Naturel Régional du Verdon is door zijn ongerepte karakter erg geliefd bij de wereldwijde natuurliefhebbers.

De blikvanger is ongetwijfeld de op één na grootste kloof van Europa: les Gorges du Verdon. De rotswanden zijn wel tot 700 meter hoog en de kloof mondt uit in een stuwmeer. Via de Route des Crètes heb je indrukwekkende uitzichtpunten.

Bezoek zeker ook Moustiers-Sainte-Marie dat gekend is om zijn faience, een soort aardewerk met glazuurdecoraties.